Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Senhjerneskader 

 

 

Forflytningsprincipper.

 

 

 

 

Alle forflytninger foregår over den syge side.

Kan foregå aktivt eller passivt.

 
Det er vigtigt at patienten lærer sig forskellige metoder til at etablerer det normale bevægemønster.Dette gøres ved forskellige greb, som patienten selv udfører for at hæmme og forebygge spasticiteten. Grebene har til formål at aktiviteterne fore-går  uden, at signalerne i den "raske side" får overtaget.

Det er vigtigt at alt personale instruerer patienten i disse principper og at de anvendes gentagne gange i dagens forløb.

 

Passive forflytninger: Foregår ved at hjælperen får bragt patienten hen til sengekanten og hjælper ham med at få begge fødder placeret fast på gulvet. Herefter støtter hjælperen med sinde egne knæ rundt om patientens dårlige knæ og fastlåser det.Placerer han/hendes underarme med skuldrene, bøjer vedkommende lidtfremover og holder rundt om det dårlige skulderblad og trykker frem indtil han/ hun løfter sædet fra sengekanten. Herefter drejes vedkommende rundt og sættes i stolen. det er vigtigt, at stolen er placeret således, at forflytningen foregår i en glidende bevægelse

 

Aktive Forflytninger: Foregår med via en skammel. Patienten placere de foldede og fremadførte hænder på skammelen. hjælperen støtter rundt om skulderbladet og hjælper vedkommende med at holde sig fremme og derefter dreje sædet hen til stolen. Nogle patienter har behov for at få stimuleret det dårlige ben for at få ordentligt fodfæste. dette gøres ved et fast tag lige over knæet med et tryk nedad, som trækker benet frem foran foden i forflytningssituationen. 

 

 

 

 

Besøg  
101314